Jeg har tit undret mig over at mine Citrix xendesktop sessioner der startes op via et webinterfcae på en citrix access gateway, starter langsommere op på linux maskiner end på windows, i dag fandt jeg så en løsning (og en forklaring).

Vi starter med løsningen:

sudo ln -sf /dev/urandom /dev/random

Forklaringen må i få en anden dag 🙂

Og den kommer nu….

Både /dev/random og /dev/urandom bruges til at lave tilfældig data på et linux system. Begge filer opbygges ved at opsamle tilfældige data på systemet f.eks. når man arbejder med et program der placerer data i hukommelsen. Forskellen er at /dev/random stopper med at producere data når der ikke længere produceres data på maskinen, det er derfor man kan starte Citrix sessionen hurtigere op ved at køre musen rundt på skærmen, eller ved at åbne andre programmer mens man venter. /dev/urandom stopper derimod ikke med at producere tilfældig data, den genbruger den data der allerede er opsamlet, og bygger videre med eksisterende data.

Derfor er det også anbefalingen at bruge /dev/random når den tilfældige data skal bruges til at lave kryptering, da der teoretisk er en mulighed for at forudsige den tilfældige data.

Citrix gør altså hvad de skal, men det tager bare så lang tid 🙁

Hvordan gøres dette på Windows? Her starter sessionen også med det samme, ligesom hvis man bruger /dev/urandom på linux.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.