En nem måde at forbinde til en KVM VM er ved brug af kommandoen virsh console ‘vm-name’. Man forbinder direkte til konsollen, og på den måde er man uafhængig af netværk. Mon ikke de fleste har prøvet at rive sig selv i håret, når man opdager at man har lukket sig selv ude fra SSH.

Når man først er inde skal man jo også ud igen, hvis man er vant til at arbejde med SSH skriver man naturligt exit når man vil ud, men så ender man bare i login prompten, stadig på den samme maskine. Når man logger ind kommer et fint lille hint der fortæller at “Escape character is ^]”, og hvad betyder så det? Jo, det må være noget med “Ctrl+AltGr+9”, jeg kan afsløre med det samme at det virker ikke. På min maskine med dansk tastatur layout er det “Ctrl+5”, det er jo dejligt nemt, når man først har brugt ½-1 time på at finde ud af det 🙂

Alt i alt en nem og hurtig måde at logge ind på de enkelte virtuelle maskine og måske endnu vigtigere en god backup, hvis man har dummet sig med netværket.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.