Push adbkey to device.

When flashing mobile devices with custom ROMs, I have often experienced that the initial screen resolution when booting the new image the first time is terrible wrong. When this happens I usually change the screen resolution with the following commands (this is for my Xiaomi Mi Note Pro, find your setting on www.gsmarena.com or another phone site)

adb shell wm size 1440×2560
adb shell wm density 560

This will fix the resolution, but i still have bad resolution in the boot process, I haven’t figured out how to change that yet. If you know please leave a comment.

Sometimes the resolution is so bad that i cant even push the accept button on the USB debug prompt, this means that I cannot use adb to change the screen resolution. If this happens you have to reboot into the recovery (I prefer TWRP) and copy your adbkey.pub to the /data/misc/adb/adb_keys file. You can do it like this:

adb push adbkey.pub /data/misc/adb/adb_keys

Reboot your device and you are now able to use adb to change the screen resolution.

Cyanogenmod MMS, data og telenor

Jeg har nu efterhånden, ad flere omgange kørt med Cyanogenmods ROM på min telefon i ret lang tid. Et af de problemer, jeg oftest er støt på ved skiftet, er understøttelsen af MMS, det har altid drillet.

Der findes en funktion der kan nulstille APN’erne, den søger på netværket og finder ud af hvad man skal bruge, problemet er bare at de ikke virker. På min telefon ender jeg op med APN’er til Belmore og Bibob begge med internet og MMS. Løsningen har for mig tidligere været at fjerne Bibob APN’erne og så har det virket.

Nu begyndte den så at drille igen forleden, fejlen viste sig ved at jeg igen ikke kunne sende MMS’er. Jeg tjekkede hurtigt APN’erne, men det var kun Telenors der var tilstede. Jeg brugte nulstillingsfunktionen og nu havde jeg igen både bibog og Telenor APN’er, jeg slettede dem til Bibob, men nu virkede hverken MMS’er eller dataforbindelse (3G) 🙁

Efter at have opgivet i den tro at det var 3G dækningen der var for dårlig i det sommerhusområde jeg befandt mig, kunne jeg konstatere ved hjemkomst at jeg stadig havde problemer.

Jeg tjekkede Telenors hjemmeside for at finde de korrekte oplysninger, og jeg fandt en guide der beskrev de oplysninger der skal til. Jeg tjekkede i forhold til de oplysninger den henter fra netværket og bemærkede at der på min telefon er en såkaldt MVNO-type og en MVNO-værdi hvor der i begge stod TELMORE både under internet og MMS’s opsætningen. Jeg prøvede lykken og slettede TELMORE alle 4 steder, og indenfor 1 sekund var jeg tilbage på 3G nettet og MMS’erne tikkede ind.

APN ConfigurationAPN Overview

Endomondo, din trænings agent.

En kollega fortalte mig om applikationen endomondo der kan bruges til at holde styr på hvor meget, hvornår og hvordan man træner, den fås til flere forskellige platforme, jeg har selv afprøvet den på Android og Nokias 60 series. Jeg har på begge telefoner installeret den via enten “OVI” eller “Market”, det er jo dejligt nemt.

Når man har installeret applikationen på telefonen opretter man en gratis profil på www.endomondo.com, her kan man nu følge detaljeret med i hvor meget man træner.

Især hvis telefonen har GPS bliver det rigtigt sjovt, det giver nemlig mulighed for at logge ind på hjemmesiden og se de præcise ruter for hvor man har løbet/cyklet/whatever. udover selve ruten er der selvfølgelig også info som samlet tid, gennemsnitstid pr. km. osv.

Endomondo Screen Shot

Man har også mulighed for at tilføje “venner” og det giver mulighed for at følge med i hvor meget de andre træner og man kan konkurrere indbyrdes.

Alt i alt er jeg meget overrasket over hvor godt det virker, og jeg vil anbefale alle der motionerer om at prøve det. Specielt glæder jeg mig til at prøve det på en skitur, det må være fedt at kunne følge med i hvor man har kørt, hvor langt hvor hurtigt osv.

Mythmote, en mythtv remote control til android.

Jeg har fået min kones aflagte HTC Tattoo telefon. Den kører android 1.6, og der er derfor gode muligheder for at lave en masse sjove ting med den. En af de ting jeg har prøvet er at installere en applikation kaldet “mythmote”, det er en applikation til at fjernstyre en mythtv frontend via telefonen og det er faktisk ret nemt at komme igang med.

Jeg har før set alle de smarte applikationer man kan få til diverse smartphones der kan bruges til at styre diverse ting med, og derfor tænkte jeg at der måtte da også være en til at styre mythtv med sin android telefon – og det var der sørme også 🙂

En hurtig søgning på google ledte mig frem til denne side: code.google.com/p/mythmote/ hvor man kan downloade den det føromtalte “mythmote”.

Den nemmeste måde at installere applikationer på er gennem androids “market” og mythmote burde også være der, men jeg kunne altså ikke finde den 🙁 måske pga. at jeg bor i DK.

Efter at have nørklet en del med at få installeret android SDK på min PC, for på den måde at kunne installere .apk applikationer på telefonen fandt jeg ud af at den nemmeste måde at installere på, var at gå til hjemmesiden via browseren i telefonen og installere direkte derfra.

Nu var mythmote installeret på min telefon, og jeg var klar til næste step. Nemlig, aktivering af fjernstyring i mythtv.

Det er klaret på ca. 2 minutter. Under “advanced” -> “Setup” -> “General” er det menu nummer 7 eller 8 og der sætter man et flueben i feltet “enable remote control”, lader den blive ved std. port nummer 6546 og trykker “next” et par gange samt “finish” og så er man klar.

Du kan teste at fjernstyring er aktiveret ved at telnette til maskinen på port 6546:

telnet ‘mythtv-frontend-adresse’ 6546

Hvis der er forbindelse skulle det gerne se sådan her ud:

telkasper@T43:~$ telnet office 6546
Trying 10.0.0.14…
Connected to office.home.local.
Escape character is ‘^]’.
MythFrontend Network Control
Type ‘help’ for usage information
———————————
#

Man kan nu sende kommandoer til boksen ved at skrive f.eks. “key left” nu vil menuen skifte til venstre, det er den måde mythmote kommunikerer med maskinen.

Programmet giver en del muligheder for at skifte rundt, og navigere i de forskellige menuer. Kommandoerne reagerer hurtigt, men jeg har dog oplevet at for mange kommandoer afsendt hurtigt efter hinanden (som f.eks. at skrue op eller ned for lyden) kan give udslag i hakkende afspilning.

Min telefon er crashet to gange ved brug af mythmote, men den virker ikke decideret ustabil. Men som tidligere nævt kører den kun android 1.6 (uden mulighed for at opgradere) så det kan også være det der påvirker.