Forleden skulle vi have lavet ændringer i vores IP adresser i et lokale i kælderen på mit job hvor jeg har en lille test maskine stående. Maskinen kører DHCP og da jeg er doven og gerne ville slippe for at gå ned og finde den nye adresse efter de havde lavet ændringerne, biksede jeg dette sammen og lavede et CRON job der kørte på et tidspunkt hvor jeg viste de ville være færdige med ændringerne.

ifconfig | grep -v 127. | perl -nE ‘/dr:([^ ]+)/ && say$1’ | mail -s “Min nye adresse:” { min@mail_adresse.dk}

Nu fik jeg en mail med den nye IP adresse og slap altså for at gå en tur i kælderen 🙂

I eksemplet grepper jeg med -v som er IKKE, jeg vil altså ikke have interfacet der starter med 127. Duskal måske tilpasse dette til dit eget setup.

Nu står det her altså til en anden god gang.

/Kasper

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.