Hej igen.

Så har jeg købt nyt lejetøj 🙂 Denne gang en AppleTV computer som kan bruges til frontend for mit mythtv mediecenter.

Jeg har i flere år været på udkig efter en afløser for den gamle xbox, da den ikke kan følge med når der skal afspilles HD materiale. Det skulle AppleTV kunne, og så er den oven i købet meget mindre og meget pænere 🙂

Xboxen kørte med XBMC software, og det har jeg været utroligt glad for. Den har understøttelse for alverdens formater, og der kan installeres plugins som f.eks. xbmcmythtv der er en klient til mythtv medie centret.

Det der fangede mig ved AppleTV er at den også kan køre med XBMC, så nu har jeg en mindre støjende, mindre strømslugende (når den afspiller, mere om det længere nede) og mere æstetisk præsentabel maskine der stort set kan det samme og så lige lidt til – for AppleTV skulle efter sigende være i stand til at håndtere HD materiale i helt op til 1080P 😀

Til at starte med havde jeg lidt problemer med at få installeret xbmcmythtv da der ikke er ftp adgang til xbmc på appletv’en, jeg fandt dog hurtigt ud af at der er ssh adgang (default username og password er: frontrow) så jeg fik kopieret softwaren over med scp. Næste udfordring var filsystem strukturen, den ligner ikke ligefrem den jeg kendte fra xboxen, men med lidt googling fandt jeg dog ud af at scripts skal placeres i /Users/frontrow/Library/Application Support/XBMC/scripts/My Scripts/. Nu kom det store øjeblik hvor jeg skulle starte applikationen op, den brugte en masse tid på at loade diverse plugins, men det ændte med at der intet skete. Jeg kunne altså ikke få det til at virke 🙁

Heldigvis er der i de nyere versioner af XBMC native support for mythtv, man tilføjer simpelthen en ny source med syntaxen: myth://dbusername:dbpassword@mythbackend-adresseog det virker ret godt hvis man bare skal afspille det man har optaget. Muligheden for at planlægge optagelser, se live tv osv. er der, men det er ikke noget at råbe hurra for. Det betyder dog ikke noget i mit tilfælde da jeg altid bruger webinterfacet til at planlægge optagelse, og altid bruger fjernsynet til at se fjernsyn.

Så alt i alt har det indtil videre været en god oplevelse at få en AppleTV inden for dørene.

Mht. strømforbruget så er det rigtigt at den bruger mindre strøm når den afspiller, jeg har læst mig til at den bruger mellem 16 og 19 watt, men jeg har ikke selv foretaget målinger. Til gengæld kan man ikke slukke den, ikke på en måde jeg har kunnet gennemskue ihvertfald. Man kan sætte den i standby, men tilsyneladende slukker den bare for alle output porte samt deet lille led lys på forsiden. Jeg har konstateret at man kan pinge den og tilgå den via ssh når den er “slukket” så den bruger formentligt også en del strøm når man ikke bruger den – øv.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.