Jeg har tidligere skrevet lidt om hvoran man kan bruge SSH tunnel til at lave portforwarding, det kan være en løsning hvis man f.eks. ikke vil åbne sin webserver op mod internettet.

Netop denne situation stod jeg i da min bror havde brug for et regnskabsprogram og jeg tilbød ham at installere en webserver med det danske gratis regnskabsprogram Saldi.

Jeg kender ikke til sikkerheden i webapplikationen, og jeg er ikke sikker på hvor tit jeg lige får opdateret denne server (det skulle helst være en “install and forget”) Derfor ville jeg ikke åbne op for det store internet.

Jeg valgte istedet at installere tunnelier fra bitvise på min brors PC, og herefter konfigurere den til at oprette en tunnel og starte en browser op, der peger på den side han skal ind på.

Det er der jo i forhold til min tidligere post ikke noget nyt i, det nye kommer her:

For at sikre mig at min bror ikke laver rav i den fra den bash shell han som default får når jeg opretter ham på mit system, ændrede jeg hans shell fra /bin/bash til /bin/false i /etc/passwd filen. Nu har han ikke mulighed for at logge ind med en shell, men han kan stadig forwarde porte.

Husk derfor også, at /bin/false skal bruges med omtanke, da den altså giver visse muligheder udover bare at blokere for login. Brug istedet /bin/nologin hvis du vil spærre helt af for en brugers mulighed for at logge ind/bruge portforwarding.

Læs evt. mere om det her: http://www.semicomplete.com/articles/ssh-security/

Mvh.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.