Artiklen her tager udgangspunkt i at man bruger Open-SSH, som AFAIK er default på de fleste Linux/UNIX’er

Når man fra en Linux/UNIX maskine logger ind på en SSH server vil der i brugerens .ssh mappe i hjemmemappen på klient maskinen blive oprettet en fil kaldet “known_hosts”, denne fil indeholder navne, passphrases og public keys på de hosts man har været logget ind på. Dette gør bl.a. at man ikke skal svare på om man har tiltro til de enkelte hosts hver gang man logger ind, når man først har accepteret en host vil den ligge i filen og næste gang man logger ind bliver man kun promptet for password.

Udover known_hosts filen kan man lave en config fil som kan være med til at gøre livet lidt nemmere når man bruger SSH, man kan nemlig i denne fil lave konfigurationer for de enkelte hosts man plejer at logge ind på. Her er et eksempel på en simpel config fil:

Host home

Hostname ssh_server_adresse

User username

LocalForward 8080 intern_server_adresse:80

Med ovenstående kan jeg nu skrive:

ssh home

for at logge ind med brugernavnet username og lave en lokal videre af port 8080 til port 80 på en intern server.

Normalt skulle jeg skrive:

ssh -L 8080:intern_server_adresse:80 -l username ssh_server_adresse

for at opnå det samme.

Dette var et eksempel på en meget simpel fil (personligt er det dog oftest det jeg bruger config filen til), der er selvfølgelig mange flere options ved en hurtig googling kan man bl.a. finde en god gennemgang her:

http://www.gsp.com/cgi-bin/man.cgi?section=5&topic=ssh_config

Det var så lidt om config filen til SSH klienten, jeg håber i kan bruge det.

/Kasper

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.